Search
Follow us

GRATIS VERZENDING binnen België vanaf € 99 ex. BTW

Het nieuwe 25.09 InLei® stappenplan

Creëer verschillende behandelingen & adviesprijzen

Stel jij jezelf nu de vraag…waarom noemen we de nieuwe behandeling van InLei® eigenlijk "25.09"? En wat zijn nu de verschillen met de vorige LashFiller behandeling?

Dat is een hele goede vraag en het antwoord daarop kan je alvast lezen in mijn vorige Blogpost.  Je leest er ook alles over de nieuwe producten én hun kenmerken.  Een must-read voor je aan deze blog begint!

Want in deze blog ga ik het uitsluitend hebben over het nieuwe behandelingsprotocol oftewel de nieuwe stappen om uit te voeren in deze behandeling.  Ook ga ik je een suggestie doen hoe je dit alles kan omzetten naar meerdere soorten behandelingen in je salon én de adviesprijzen.

Maar eerst even de stappen.  Echt heel veel is er niet veranderd; maar wel verbeterd!

1. Analyseer de ogen en de wimperharen van je klant om de meest geschikte schildjes te kunnen kiezen voor het gewenste effect. Zo kan je kiezen uit volgende schildjes:

  • Perfect curl: afgeronde schilden voor het meest dramatische dolly-effect
  • Natural curl: klassieke lijn herkenbaar aan het cijfer 1 naast de letter, voor natuurlijker effect
  • Forma: een universeel schild, dat kan worden aangepast aan verschillende wimperlengtes

Belangrijk: voor elke behandeling moeten de ogen en wimpers van de klant gezond zijn, zonder roodheid, irritatie, beschadiging of allergieën. De make-up van de klant moet uiteraard grondig verwijderd worden.

 

2. Reinig de wimperharen en de gehele zone rond de ogen met een olievrije Mousse zoals de Rose, Aloë Vera of Avena.  Breng een patch aan (dat kan de siliconen versie zijn of gewoon een wegwerppatch) onder de ogen om de onderste wimpers af te dekken.


3. Bereid de wimperharen voor met de Saline Pretreatment.  Met behulp van microbrushes bevochtigd met deze zoutoplossing ga je voorzichtig over de bovenkant en onderkant van de wimperharen strijken om alles extra te reinigen.  Deze stap bevordert absoluut het eindresultaat!

4. Plaats het schildje op het ooglid en positioneer de wimperharen op het schildje met behulp van de wateroplosbare lijm Fixing Gel of Lamica Gel. Gebruik de Fillering Tool en Helper om de juiste spanning te creëren en plaats de wimperharen parallel, zonder enige overlapping tussen de haartjes (dus de haartjes niet laten kruisen!).


5. Breng FORM 1 aan 1,5/2 mm vanaf de wortel van de wimperharen met behulp van het Vincent, Leonardo of Raffaelo penseel (waar jij zelf het liefste mee werkt en de beste resultaten mee behaalt).  Verdeel een dunne laag Form 1 zonder het op de punten van de wimperharen aan te brengen. Laat 6 tot 14 minuten intrekken (afhankelijk van de structuur en porositeit van de wimperharen). Wanneer de tijd voorbij is, verwijder het product met een droge wattenstaafjes. Voorzichtig dat je de puntjes van de wimperharen niet raakt!


6. Breng FIX 2 aan volgens dezelfde procedure als in de vorige stap en laat de helft van de tijd (van Form 1) +1 minuut inwerken. Wanneer de tijd voorbij is, verwijder het product met droge wattenstaafjes.

BELANGRIJK: zowel FORM 1 als FIX 2 is enkel de verpakking veranderd.  De formulering is 100% dezelfde gebleven.

7. Bereid de kleuring voor door de gewenste kleur te mengen met het oxidatiemiddel Developer Cream 1,5% 5 vol. in een verhouding van 1 op 1. Meng met een spatel tot je een romige consistentie verkrijgt. Breng de kleur aan over de gehele lengte van de wimpers, van de wortels tot de punten, met behulp van het Vincent penseel. Afhankelijk van het haartype 6 tot 12 minuten laten inwerken. Wanneer de tijd voorbij is, verwijder het grootste deel van de kleuring met droge wattenstaafjes.


8. Breng FILLER 3 aan met het Picasso penseel en verdeel het product met snelle bewegingen om de meeste kleur- en/of lijmresten te verwijderen. Laat de oplossing doordringen totdat deze volledig is opgenomen. Voor nog preciezer en schoner werken raden wij aan om het wortelgebied met een soft applicator gedrenkt in Lash Filler 3 in te masseren.  Deze stap duurt ongeveer 2 minuten.


9. Doe nu de eindreiniging met de MOUSSE MAGICA, dé professionele shampoo voor wimpers en wenkbrauwen. Vul de Barolo kom met water en doe een nootje (ter grootte van een walnoot) mousse in de Solo kom. Maak het Fernando penseel nat en gebruik deze om een kleine hoeveelheid mousse op te nemen. Verwijder eventuele kleurstofresten zorgvuldig en los de wateroplosbare lijm op, verwijder ook het schildje en reinig de oogzone goed.  Deze mousse reinigt alles in een recordtempo!

Om de juiste consistentie van de mousse te verkrijgen, wordt aanbevolen om de fles te schudden en ondersteboven te houden tijdens het doseren.


10.  Breng de MOLECULAR 4 aan op de wimpers door deze met een F-Brush erdoor te kammen tot dat alles volledig is opgenomen.  Naspoelen is nu niet meer nodig.


Nu hoor ik jullie denken...'goh, zijn dat niet veel extra stappen' en 'gaan mijn klanten dat wel willen betalen'?

Qua extra stappen kan ik je al geruststellen: neen, er zijn geen extra stappen.  Voordien gebruikte we de Filler 3 om alle wimperharen echt heel erg goed te reinigen en we waren veel langer bezig met deze stap, gemiddeld 4 tot 5 minuten per oog was noodzakelijk.  Nu is de stap met de Filler 3 nog maar maximaal 2 minuten per oog en de stap met de Magica Mousse duurt eveneens maximaal 2 minuten per oog.  Bovendien is de reiniging nu ook veeeeeeel grondiger!

Verder kamde je voordien, op het einde van de behandeling, ook de wimperharen nog eens door met een F-Brush, dus ook hier in tijd geen verschil.  Het enige verschil is dat je er nu de Molecular door KAN kammen.  En ja, ik gebruik het woord KAN want...het is natuurlijk niet verplicht.  Hetzelfde geldt voor de Filler trouwens want....

...DIT IS HEEL BELANGRIJK OM WETEN:

De Filler én Molecular geven uitsluitend een meerwaarde aan de behandeling als je klant echt het engagement aangaat en ook effectief wimpers wil die 25% in diameter en 9% in lengte toenemen.  Dit wil zeggen dat ze elke 6 weken moet komen voor deze behandeling.  Wanneer je klant pas elke 8 tot 12 weken terugkomt dan hebben deze stappen gewoon geen effect op lange termijn. 

Maak je dus gebruik van FILLER 3, wel of niet in combinatie met MOLECULAR 4 weet dan dat dit enkel nut heeft in een KUURVORM! 

En dan nu, de prijs.  Dit is een hele belangrijke topic want we begrijpen dat je natuurlijk zoveel mogelijk klanten wil kunnen verder helpen en dat niet al je klanten interesse gaan hebben in een kuur of dat je klanten zal hebben die om budgettaire reden niet elke 6 weken kunnen komen. 

Daarom stel ik voor om je behandelingen op te splitsen als volgt:

De 'Silver Treatment' oftewel de klassieke Lash Lift behandeling:  

Form 1, Fix 2, kleuren en alles verwijderen met de Magica Mousse.  Deze behandeling geeft een mooie krul voor enkele weken maar zal op termijn niet zorgen voor de toename in diameter of lengte van de wimperharen.

Adviesprijs: minimaal 69 euro. Duurtijd gemiddeld 45minuten tot maximaal 1uur.

De 'Golden Treatment' oftewel de Lash Filler behandeling: 

Form 1, Fix 2, kleuren, verwijderen met Magica Mousse en afwerken met de Filler 3.  In een kuurvorm zal deze behandeling niet alleen zorgen voor een mooie krul maar zal de diameter van de wimper toenemen met 25%.

Adviesprijs: minimaal 79 euro.  Duurtijd gemiddeld 1uur 10minuten.

De 'Diamond Treatment' oftewel de Lash Filler & Molecular:  

De behandeling zoals in deze blog stap voor stap uitgeschreven. In kuurvorm zullen de wimpers dan 25% in diameter toenemen en 9% in lengte toenemen.

Adviesprijs: minimaal 85 euro.  Duurtijd gemiddeld 1u 10minuten.

Combineer dit laatste ook nog eens met de Adiutrix wimperserum en je bereikt wonderbaarlijkere resultaten: 28% verdikking en 12% verlenging, opnieuw bewezen dankzij klinische tests.

Wil jij de Adiutrix wimperserum graag doorverkopen in jouw salon? Neem dan zeker met ons contact op want jij als professional kan genieten van een PRO ONLY KORTING!

Veel liefs, Ruth.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om me te contacteren!

MONAI, Ruth van MONAI 10 mei 2024
Deel deze post