Search
Follow us

GRATIS VERZENDING binnen België vanaf € 99 ex. BTW

Hallo!

Mijn naam is Ruth Deruddere, 46 jaar, CEO/owner van Monai.  Ik ben mijn bedrijf gestart in 2005 (yes, volgend jaar 20 jaar!) met echt zero ervaring in ondernemerschap.

Vraag jij je ook af hoe ik aan dit avontuur ben begonnen? 

In 1998 studeerde ik af in ‘Secretariaat & Talen’ en ging ik op 1 juli rechtstreeks van de schoolbanken aan de slag op mijn toenmalige stageplaats, een notariskantoor.  Ik starte gelijk met avondschool ‘Rechten in het Notariaat’ en op die manier slaagde ik erin om me in de loop der jaren op te werken van  administratief medewerkster naar dossierbeheerder van verkopen, kredieten en echtscheidingen.   

Na het einde van die avondstudie had ik de smaak van het studeren te pakken en koos ik voor een nieuwe focus: de beauty sector.   Ik volgde een opleiding kleurenconsulente, make-up, opsteekkapsels (dat laatste daar bakte ik echt niets van) en in 2002 volgde ik een opleiding ‘nailstyling’ bij toen CNC Belgium.  Ik had de smaak onmiddellijk te pakken…dit is zo leuk om te doen!

Na een tijdje sloeg de twijfel toe; ik werkte wel heel graag op het toenmalig notariskantoor, ik had super toffe collega’s maar ik zag me geen leven lang die dossiers behandelen.  Ik wilde een nieuwe weg inslaan, een eigen nagelstudio uitbaten, maar de angst om zelfstandige te worden schrikte me toch wel af.

Na veel wikken en wegen, en met de steun van mijn lieve echtgenoot, won uiteindelijk de passie en zette ik op 1 juni 2005 dé grote stap naar het ondernemerschap. Ik richtte mijn vennootschap op, toen genaamd Ztar Nailz & Cozmeticz (waarom ik koos voor zo een ingewikkelde schrijfwijze, dat weet ik echt niet meer maar vanaf het begin was het wel al duidelijk dat ik meer wou dan uitsluitend nagels doen). Ik kreeg de mogelijkheid om een bestaande nagelstudio met ‘groothandel’ over te nemen, genaamd MiYoshi Belgium, en ik nam gelijk een duik in het diepe. 

Wat ik toen niet wist…was hoe diep én dat ondernemen niet vanzelf gaat.  In die tijd stond sociale media net in de kinderschoenen.  Er was nog geen sprake van Facebook of Instagram dus dat was heel anders ondernemen dan dat het nu is.   Ik moest ‘old fashion’ advertenties plaatsen in de Elite of de Bode van Schoten (zo van die lokale reclamefolders), flyers uitdelen en afwachten.

Ik dacht toen het grote lot gewonnen te hebben maar heel eerlijk … de eerste maand kwam er één klant over de vloer! Eén klant en zij kocht een nagelvijltje van nog geen euro (0,99 cent op precies te zijn)!  Ik heb mijn echtgenoot toen in tranen opgebeld want ik was zo ontzettend blij dat er EINDELIJK een klant was langs geweest.

Die eerste 2 jaren waren toch wel echt pittig, like 'survival mode on'!  Om aan naamsbekendheid te winnen besloot ik om deel te nemen aan beurzen.  Daarnaast nam ik deel aan wedstrijden in binnen en buitenland (en won ik meerdere keren een 1ste plaats).  Door het trainen voor deze wedstrijden leerde ik ook mijn eigen technieken bijschaven en besloot ik, naast het verkopen van nagelproducten, ook Educator te worden zodat ik andere beginnende nagelstylistes aan hun droom kon helpen.

De combinatie van dit alles wierp duidelijk haar vruchten af en in 2012 verhuisde ik naar een grotere locatie in Wijnegem.

Ik besloot toen de naam MiYoshi – wat eigenlijk de merknaam was van de producten die ik op dat ogenblik verdeelde – van me los te koppelen en te kiezen voor een eigen identiteit.  Al van het begin was het mijn droom om meer dan uitsluitend nagels te doen en de bijhorende producten te verdelen….MOre than NAIls... en zo werd MONAI geboren. 

Ik groeide en groeide, breidde uit met verschillende nagelmerken onder één dak, en nam ook enkele belangrijke beslissingen waaronder het doorgeven van mijn nagelstudio aan mijn zus zodat ik me verder kon concentreren op het lesgeven en de distributie van producten.   

In 2017 verhuisde ik naar de huidige locatie in Wijnegem, Vosveld 4A.  Naast nagelproducten verdeel ik nu ook producten voor wimperlift, wenkbrauwlift, ontharing, pedicure, manicure en heb ik een flinke multi-brand Beauty Store & Academy onder één dak.  De missie is geslaagd...het is absoluut more than nails geworden.

Volgend jaar vier ik mijn 20-jarig bestaan.  Wat een mijlpaal!  Het is een weg geweest van vallen en opstaan, met tranen van verdriet en van geluk.  Ik ben niet iemand die graag in de schijnwerpers staat maar ik kan zeggen dat ik toch wel trots met wat ik al heb bereikt.  Ik doe dit ondertussen ook niet allemaal alleen (stel je dat voor!).  Ik heb een super leuk team dat me dagelijks hierin ondersteunt en daar ben ik erg dankbaar voor, voor hen en voor jullie, mijn trouwe klanten.

Liefs,

Ruth