België: GRATIS verzending vanaf € 50 ex. BTW | Nederland: GRATIS verzending vanaf € 100 ex. BTW

WAAROM KIEZEN VOOR MONAI?

Omdat onze basisopleiding zodanig is ontwikkeld dat jij snel een succesvolle en zelfzekere nagelstyliste wordt!

MONAI staat garant voor goede, persoonlijke en professionele begeleiding zowel in ons leslokaal als bij u thuis.  Wij vinden het namelijk onze belangrijkste taak om u zoveel mogelijk en op de beste manier te leiden en te begeleiden.  Dit doen we door je een uitgebalanceerd programma aan fysieke lesdagen te geven ondersteund door onze stap-voor-stap VIDEO'S om thuis opnieuw te bekijken en herbekijken.  

Zowel van het theoretisch deel alsook de praktijk ontvangt u tal van VIDEO'S om u voor aanvang van de opleiding zoveel mogelijk voor te bereiden en tijdens de opleiding blijvend te ondersteunen.  Ook als u de opleiding hebt afgerond heeft u nog een jaar lang toegang tot deze VIDEO'S.ONZE DOCENTE VERTELT JE GRAAG EEN WOORDJE UITLEG  OVER DE BASISOPLEIDING.
Onze ALLROUND BASISOPLEIDING wordt op zaterdag gegeven en dit van 9u30 tot 16.00u.

Deze opleiding bestaat uit 7 lesdelen. 


THEORIE

De theorie is de basis in het vak van de cosmetische handverzorging en is gebaseerd op thuisstudie. Hiervoor ontvangt u uw handboek én online beeldmateriaal om deze theorie onder de knie te krijgen.

TOEGANGSEXAMEN
De eerste lesdag neemt u deel aan het toegangsexamen.  Dit theoretisch examen kan u op voorhand goed instuderen door middel van het handboek alsook de begeleidende VIDEO'S die het instuderen van de theorie vergemakkelijke en verduidelijken.   

PRAKTIJK

De verschillende modules bestaan uit :


LESDAG 1 :   GELLAK French Manicure  &  GELLAK Color + Verwijderen gellak.

Een goede manicure zorgt ervoor dat de basis bij het plaatsen van kunstnagels voor u vertrouwd wordt. In deze module leert u de nagels vijlen, nagelriemen verzorgen, de natuurlijke nagelplaat voorbereiden en de applicatie van een GELLAK in een mooie kleur en French.

Ook het correct bijwerken / verwijderen komt tijdens deze lesdag aan bod.

Extra begeleidende video's :

 • Informatie over de verschillen in vijlen en handgrepen
 • Manicure
 • Verschillende soorten nagelvormen
 • Gellak Full Color
 • Gellak French Manicure
 • Gellak Verwijderen/Bijwerken


LESDEEL 2 :                NIEUWE SET Naturel met TIPS       

Op deze lesdag starten we met de kunstnagel en alles wat hiermee te maken heeft. De juiste voorbereiding van de nagels, het correct aanbrengen en vijlen van de tips, verschillende manieren waarop je de gel kan aanbrengen, het modelleren van de nagels (bolling, stresszone), en afwerken. 

Extra begeleidende video's :

 • Nieuwe Set : applicatie van tips
 • Naturel : nagel opbouwen en navijlen 


LESDEEL 3:                NIEUWE SET French Manicure met TIPS en FREES

Tijdens deze module leren we je de voorbereiding van de natuurlijke nagel aan de hand van freestechnieken, het correct aanbrengen en vijlen van de tips, het modelleren van de nagels (bolling, stresszone), navijlen en afwerken.  Daarenboven leer je een strakke French Manicure plaatsen en leren we je dit op verschillende manieren.

Extra begeleidende video's :

 • Manicure met een freestoestel
 • Applicatie French Manicure 


LESDEEL 4:               BIJWERKEN Color met Handvijlen

Een bijwerking is één van de meest uitgevoerde behandelingen in een nagelstudio.  Alsook leren we je de volledige gel applicatie en afwerking met kleur. Vandaag leer je dan ook correct de nagel handmatig bijvijlen, oud product verwijderen en de nagel opnieuw opbouwen.

  Extra begeleidende video's :

  • Bijwerking door middel van handvijlen
  • Applicatie Full Color

  LESDEEL 5:               BIJWERKING Naturel MET FREESTOESTEL

  We vinden het erg belangrijk dat, naast het plaatsen van mooie kunstnagels, je ook aan je tempo leert werken want ‘time is money’ en in deze tijden willen klanten geen uren meer bij een nagelstyliste zitten. Tijdens deze les leer je een bijwerking uitvoeren met een freestoestel. Ook herhalen we de applicatie van een mooie Naturel.

  Extra begeleidende video's :

  • Bijwerking met freestoestel


  LESDEEL 6:                BIJWERKEN French met FREESTOESTEL

  Tijdens deze les herhalen we de plaatsing van een bijwerking, alsook herhalen we de applicatie van French Manicure.


  LESDEEL 7:               NIEUWE SET Color met SJABLONEN en FREES

  In deze module leren we je de nagels verlengen door middel van sjablonen.

  Ook leggen we de focus op bolling, upper arch, lower arch, C-curve,… en de perfecte applicatie van kleurengel. Een mooi opgebouwde nagel is van het grootste belang want een kleurengel ‘verdoezeld’ geen fouten maar accentueert alles! Hierbovenop leren we je ook de kunstnagel volledig en vooral veilig verwijderen.

  Extra begeleidende video's :

  • Nieuwe Set: applicatie van sjablonen
  • Volledig verwijderen van kunstnagels

  Na het afronden van deze praktijk modules ontvangt u een Bewijs van Opleiding.


  BELANGRIJK:

  • Per praktijk les ontvangt u telkens extra beeldmateriaal, welke u thuis verder opweg zal helpen bij uw persoonlijke trainingen.
  • Catering wordt verzorgd door MONAI (tenzij u een bepaald voedingspatroon volgt of voedselallergieën heeft
  • Voor elke les dient u uw producten, een handdoek en tissues mee te brengen.De Theorie van deze opleiding is gebaseerd op zelfstudie adhv online opleiding door MONAI en handboek. 
  • Al onze opleidingen worden steeds in kleine groepen gegeven  zodat je kan genieten van maximale en persoonlijke begeleiding.   De lessen vinden steeds plaats op vastgelegde data.
  • Omdat tijdens de opleiding maar één hand wordt afgewerkt hebben wij gemerkt dat het moeilijk is om een model te vinden.  Daarenboven nemen modellen dikwijls de aandacht weg van de focus die wij van u verwachten tijdens onze lessen.  Daarom dient u GEEN MODEL  mee te brengen.  U werkt als student op elkaar zodat u proefondervindelijk  de ervaring van behandelaar als die van klant kan ervaren.  Zo leert u niet enkel van ons maar ook van elkaar omdat alle informatie dubbel zoveel aan bod zal komen tijdens elke opleiding. MUV JULI/AUG OPLEIDING.


  NEEM EEN KIJKJE IN ONS LESLOKAAL.

  PRIJS:

  Inschrijvingsgeld :  999 euro ex. btw

  Startpakket : 729 euro ex. btw.

  De totaalprijs bedraagt 1728 euro ex. btw - 2090.88 euro incl. btw  (opleiding+startpakket).


  STARTPAKKET:

  Koop hier uw startpakket.


  Meer informatie of inschrijven?  Mail naar opleiding@monai.be.


  Door deze cursus aan te kopen verklaar ik mij akkoord met de Algemene Voorwaarden. De Algemene Voorwaarden kan u hier raadplegen.